Sunday, August 10, 2008

Amsterdam tournament

Bu yil 10.su duzenlenen Amsterdam Tournament'a 4. kez katilma serefine nail oldum dun gece. Ajax bu iki gunluk dort takimlik turnuvayi resmen markalastirmis durumda. Kalbursutu takimlarin sezon baslamadan once ciktiklari son tarti bu oluyor. Arsenal de keza Emirates Cup ile bi benzerini yapmaya basladi son iki senedir. Turnuvanin enteresan kurallarindan birisi klasik olarak kazanilan maca verilen uc puan yaninda, maclarin keyifli gecmesinin yolunu acmak icin atilan her gole de verilen bi puan. Aslinda bu tarz turnuvalarin benzerlerinin bizim uc buyuklerce yapilmaya baslamasini umuyorum ne zamandir. Nitekim takimlarimizin cogu zaman daha sezon baslamadan Sampiyonlar Ligi on elemeleri oynadigi dusunulurse, 2. sinif takimlarla sirf kendimizi dev aynasinda gosterecek masturbatif maclar yapmak yerine bu tarz turnuvalar duzenlemek cok daha yararli olacaktir takimlarimizin vakitlice form tutmalari acisindan. Bu turnuvalardan kalacak gelir ve Turkiye'de seyircilere ust duzey takimlari izleme firsati verilmesi de cabasi. Bu arada son bi anekdot: Ne zaman Amsterdam Tournament lafi acilsa aklima 2006 yazi gelir. Galatasaray da davetlidir, hatta Amsterdam'da bircok reklam panosinda ve turnuvasinin web sayfasinda belirtilmistir GS'nin katilacagi. Ama sonra zeka kupu futbol federasyonumuz sanki Rus iklimine tabiymisiz gibi Superligimizi 4 Agustos sicaginda baslatmaya karar verince GS cekilmek zorunda kalir. Hem uzulmus hem de sinir olmustum. Hatirlamayanlar icin Meduna'nin -benim de Manisa'da tribunde oldugum macta- kalp krizi gecirdigi sezon basidir bu bahsettigim.

1 comment:

Anonymous said...

Nasil unuturum, Balayimda bir cumartesi aksami esimi otelde birakip senin ile maca gitmis idik:)

40 derecede, Manisa Kebaplarimizi yiyip tren yollarini ustunden gecerek stada girdik.

Vip-Basin tribununde bile cekirdek yendigini o gun ogrenmis oldum.

Macin sonlarina dogru,Meduna yerde yatmis olmek uzere ancak bizim ambluans soforu hala gidip gitmeme konusunda kararsiz gorunuyordu.
Artik 10 bin kisi adam oluyor hiyar kullansana arabani laflarini ciddiye alipda sahaya girmesi belkide Meduna'nin hayatini kurtardi.

Sinan