Sunday, November 9, 2008

Bu rezillige kim, ne zaman dur diyecek?

Asagidaki yazi cumartesi gunu Sabah'ta Hincal'in Yeri'de cikti. Akli selim her turlu futbol izleyicisinin altina imza atmasi gerektigini dusundugum bi yazi. Olay tabi Ankarasporla sinirli degil, Istanbul B.B. icin de gecerli. Kimin parasi kime oyuncak ediliyor belli degil mi? Futbol Federasyonumuz ve Spor Bakanligimiz o kadar uzun sure embesil konularda vakit kaybettiler ki burunlarinin onunde ortaya cikan bu belediye butcesinden araklamali futbol takimlarini bi mercek altina almayi dusunemiyorlar. Bunlarin dogru duzgun taraftarlarinin olmamasi sebebiyle maclarinin zerre ambians yaratamamasi sebebiyle varliklarindan keyif ve nasip alacak bi kitle de yok. Varsa yoksa arkalarindaki uc-bes karanlik kisinin egolarina oynuyor bu takimlar. Yani ne halta hizmet ettikleri mechul, sistemin adam gibi regule edilmeyisi sayesinde bi sekilde ortaya cikmis, kerameti kendilerinden menkul birer utanc kaynagidir bu takimlar. Birisinin basinda Abdullah Avci, digerinin basinda Aykut Kocaman olmasi ve bizim bu hocalara olan sempatimiz hicbirimize isin vahametini gormezden gelme hakki vermemeli diye dusunuyorum. Hincal'in dedigi gibi; kim, neyi bekliyor biseyler yapmak icin? Ligimiz bu utanctan kurtulmalidir bi yasa ile, bu kadar basit.
"Beş yüz seyircisi olmayan Ankaraspor'a trilyonlar yatırıp, oğlunu da başına geçiren Melih Gökçek, Botaş zamlarıyla yeniden gündeme geldi. "Kör tuttuğunu" örneği, kamu kurumlarından borçlarını tahsil edemeyince batma noktasına gelen Botaş halkın doğalgazına, hem de kış arefesinde korkunç bir zam yapınca, en büyük borçlunun Gökçek olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet'te Murat Kışlalı da araştırmış.. Sonuç.. Gökçek'in Botaş'a 600 milyon, Hazine'ye 4.5 milyar Yeni Lira borcu var, iyi mi? Gökçek'in 4.5 milyar borcunu karşılaştırmış Murat.. Kültür Bakanlığı bütçesi 1 milyar lira.. Ulaştırma 1.2 milyar, Başbakanlık 2.5 milyar, Adalet 3.5 milyar ve İçişleri 3.7 milyar liralık bütçeleri ile Gökçek'in borçlarının altındalar.. Şimdi böylesi borç batağındaki bir belediyenin ligde zaten tonla takımı olan Ankara halkının sırtına oğul Gökçek keyfi için bunca "Futbol" masrafı yüklemesi ne demektir, Spor Bakanımız söylerler mi? Bu lüzumsuz mastürbasyon kulüpleri, belediyesporların profesyonel futboldan uzaklaştırılmaları için daha ne bekleniyor?"

2 comments:

Unknown said...

esasında bu durum gerçekten cok acı...nasıl karşıyaka selçuk yaşardan medet umuyorsa, altay nafiz zorludan futbol klupleri kendilerini idare edeceğine sidik yarışı yüzünden batıyolar...sonunda ortalık cavcava kalacak

Barizzio said...

Çok katıldım Figueres.
Bir kaç senedir bizim de öttüğümüz bir konuydu, ama kompozit bi şekilde ifade edememiştik..