Sunday, December 28, 2008

Wayne Bridge

Bir turlu anlayamadigim adamlardan biridir bu Wayne Bridge. Bugunku Fulham-Chelsea macini izlerken aklima geldi, her iki takimda da oynamis olmasi yuzunden.. Chelsea'ye geldiginde Ashley Cole ile beraber EPL'in en iyi iki sol bekinden birisiydi. Hatta geldigi (ve futbola basladigi) Southampton'da 2000-2001 sezonunda yilin futbolcusu secilmisti. Ayrica Mart 2000 - Ocak 2003 arasinda Southampton'un EPL'de oynamis oldugu her macin her dakikasinda araliksiz oynayarak bi rekor kirmisti (ki bunu da sonrasinda Lampard kirdi birkac sene once). Yani sonucta bu kadar istikrarli bir oyuncunun 2003 sezonu basinda Chelsea'ye gelisi sonrasi icine dustugu durumu kabullenisine inanamiyorum. Sen git istikrar rekoru falan kir, 113 mac ne sakatlik ne ceza ne formsuzluk sebepli kesik yemeden oyna, sonra git 2003'teki transferinden bu yana sadece 99 maca cik (12 tanesi kisa bi sure kiralik gittigi Fulham'da). Chelsea gibi her sezon EPL'di, FA cup'di, league cup'di, CL'di derken yaklasik 60 mac yapan bi klupte bu 6. sezonu ve oynamis oldugu mac sayisi tek kelime ile komik. Adam Ashley Cole'un 'sidekick'i olmayi nasil kabullenmis, anlayamiyorum. Daha 2010 sezonu sonuna kadar kontrati var. Boylece en verimli cagi olan 23-30 yas arasini tam anlami ile 'bench-warmer' olarak gecirmis olacak bu yetenekli ama umarsiz kardesimiz anlasilan. Soyle 'yeter ulan, biraz da topcu oldugumuzu hissedelim' diyip EPL'de gidip takimin bankosu olacagi en az 10 takim varken yapmis oldugu secim acaba bi tek bana mi garip geliyor?
Edit: Sanki icime dogmus da yazmisim gibi.. Su anda belli oldu ki Wayne Bridge kardesimiz oturarak degil de kosarak para kazanma amacli EPL'in yeni para babasi Manchester City'e haftalik 100,000 pound karsiligi 4.5 yillik imza atarak dunyanin en pahali kanat savunmacisi unvanina kavusmus oldu.

1 comment:

Barizzio said...

Oradaki durum şöyle aslında: Wayne bridge geldiğinde, takımın banko sol bekiydi, çünkü Babayaro her fırsatta saç baş yolduruyordu. Sonrasında geçirdiği sakatlıklar vs yüzünden orayı Gallas'la doldurdular. Sonrasında ise dönüşlerinde başarılı olamadı, bir türlü form tutturamadı. Sonra zaten onun laneti bir türlü bırakmadı Chelsea'nin peşini. Asier del Horno'nun kariyeri hızla düşüşe geçti. 2006'da gelen Ashley Cole, geldiği gün dünyanın en iyi sol bekiydi, artık değil..