Thursday, January 22, 2009

Hesapsiz City

Basligi atarken kibarlik ettim aslinda. Nitekim bu Manchester City'nin yaptigi artik hesapsizliga degil dupeduz beyinsizlige giriyor. Yani lafim Nigel de Jong'a degil. Benim nazarimda Essien, Mascherano, Gattusolardan sonraki second-tier DMCler sinifina giren bi topcudur de Jong. Ajax sonrasi Hamburg performansi da hic fena degildi, keza milli forma altindaki Euro2008 performansi da. EPL'de oynayacak kalitede mi? Elbet. 18 mn pound eder mi? Zor. Ya peki kontrati geregi yazin 1.8 mn pounda serbest kalacaksa bu para verilir mi? Ancak beyinsizlik ve hesapsizlik arasi ince cizgideki yerini kaybettiysen evet. Ya boyle bi mantik olabilir mi? Hangi akli selim insan evladi 5 ay sonra 1 liraya alacagini bugunden 10 liraya alir. Ne yani yasam destek unitesi mi aliyosun? De Jong'u aldin da su 5 ay CL'e katilmaya mi kasican, UEFA'ya mi? Amacin nedir ki bu hesapsizligi yapip antipati krali oluyorsun? Kume dusmemeyi garantilemek icinse iyice felaket. Tamam ManCity'de bi DMC ihtiyaci vardi ama bu eksikligin bedeli 5 ay sonra neredeyse bedava alacagin adama bugunden 18 mn pound vermek olamaz. Ve bu mantikla yonetilen klube kimsenin zerre sempati duymasi mumkun olamaz. Hatirlarim da Real Madrid, yazin sifir bonservisle alabilecegi Cassano'yu 5 mn euroya almisti 2005'te. Hadi bu olabilir. Baska klupler gelip yazin piyasayi kizistirmadan belli bi bedel odeyerek kancayi atmisti Real Cassano'ya. Fakat bununla de Jong'un durumu ayni mi? Kafa mi buluyor bu araplar bizle, nedir ya? Futboldan sogutacaklar adami ya. Bunlar gibi arsizlar yuzunden acaba NBA'deki gibi salary cap sistemine doner mi acaba diyorum futbol da.

2 comments:

SG said...

hesapsizlik denince aklima hep su ornek gelir:

cok begendigim(!) bir futbolcu olan boumsong 2004'te serbest kalir ve glasgow rangers ile 5 yillik mukavele imzalar. o zaman newcastle'in basindaki souness devre arasinda (4 ay sonra) onu gbp 8mn'a transfer eder, ki o zaman icin bu bedel cok yuksektir.
iste size tam bir aptallik ornegi.

tahir durten said...

bu kdr detayini bilmiyordum... inanilacak gibi diil hakkaten. kaka'yi alamayinca, bu parayi neremize sokacaz durumu olmus galiba...